Focaccia

Ett stort focacciabrød

  • 7 dl vann
  • 1 pakke fersk gjær
  • 1 dl olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts sukker (evt. 2 ts honning for en sunnere versjon)
  • 14-15 dl hvetemel (evt. kan man bytte ut halvparten av melmengden med sammalt rug for en sunnere versjon)
  • 6 soltørkede tomater, i biter
  • 15 sorte oliven (av god kvalitet, med stein)
  • 1 ts timian (tørket)
  • 2 ts oregano (tørket)
  • Havsalt

1. Finn frem en stor bolle. Løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og sukker.
2. Bland deretter inn mel og elt deigen til den blir ganske grøtaktig.
3. Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter.
4. Hakk i de soltørkede tomatene og olivene (ta ut steinene) i små biter, og rør dem inn i deigen sammen med timian og oregano.5. Hell deigen over i en smurt langpanne (eller på bakepapir), og dra den utover til en firkant. Dekk til og la den etterheve i ca. 20 minutter.
6. Ha mel på fingeren og stikk små hull over hele deigen. Dryss deretter på litt havsalt.
7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.
8. Man kan velge om man vil helle en tynn stripe med olivenolje over til slutt. Nå er den klar til å deles opp i firkanter.