Fransk løksuppe

Klassisk fransk løksuppe har med få – men gode ingredienser. Dette er kanskje den enkleste og rimeligste retten du kan servere din familie eller gjester!

Dette trenger du:

Ingredienser for   porsjon(er)
  • 5 stk store løk
  • 5 båter hvitløk(kan sløyfes)
  • 2 ss rapsolje ( eller du kan bruke margarin )
  • 1 L grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stilkfrisk timian ( evt sitrontimian )
  • 1 ts sukker
  • 4 skive dag gammelt brød
  • 2 dl revet hvitost
    salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.Løken skal ikke bli brun, den skal kun blankes. Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 225 °C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.

Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med litt hakket frisk timian ved servering.

Har du ikke ildfaste suppetallerkener, kan du steke ostesmørbrød i ovnen til osten har smeltet og tatt farge, og legge på toppen av hver suppetallerken.