Helstekt Fjellørret

 

Hva er bedre enn helstekt fisk. Grillet, bakt samma det. Fikk tak  i noen fine fjellørreter her om dagen. Grublet litt på tilbehøret. Men hvorfor gjøre det vansklig

ØRRET- DILLSTUDDE POTETER- AGURK SALAT

  • 5 stk potet
  • 1 ss smør
    1 ss hvetemel
    1 dl melk
    1 dl potetavkok
    1⁄4 ts salt
    1⁄4 ts pepper
    DILL TIL DU SKJEMS 😛

Skrell potetene og skjær dem i terninger. La dem koke i 15 minutter.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.

3. Spe med melk blandet med potetavkok under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt og pepper og dill.

ØRRETEN

Man trenger en skjærefjøl og en god skarp kniv. Rens og skrap fisken godt og tørk den god så den er tørr.

Legg tynne skiver av løk, salt og pepper inne i buken på fisken sammen med sitroskiver.

Skjær kutt i skinnsiden helt ned til beinet og dytt halve sitronskiver nedi. Salt og pepper på toppen, og masse massse smør. Fisken pakkes i tykk aluminiums folie og legges i en ildfast form
Ovnsbak fisken omtrent i 40-50 minutter på 200 grader (skinnet fjernes lett når fisken er ferdig stekt). La hvile i 10 minutter før servering.

timthumb.php-2

AGURKSALAT 

Fine skiver av agurk legges i en lake laget av olivenolje, salt, pepper, eddik, sitron, vann og sukker

Leave a Reply