Kedgeree – indisk røkt fisk

Røkt fisk er fantastisk.

Til 4 porsjoner:
400.0 g røkt kolje(eller annen hvit fisk)
2.0 dl ris (gjerne basmatiris)
4.0 ss olivenolje
2.0 stk løk (hakket)
4.0 ss karri
1.0 ss muskat
2.0 ss fløte
100.0 g smør

Framgangsmåte:
Du kan bruke all slags hvit røkt fisk. Røkt kolje eller hyse er deilig, men røkt kveite er også kjempegodt. Om du kjøper fisk med bein og skinn, bør du kjøpe ekstra mye fisk. Du kan også bruke frossen røkt fisk.

Kok opp vann i en kasserolle og ha i fisken. La trekke i 10 minutter. Om du bruker frossen fisk, lar du trekke i 20 minutter.

Samtidig koker du egg i en kjele. De skal være hardkokte. Det tar 10 minutter det også. Skyll egget i kaldt vann når det er ferdig.

Samtidig steker du løken blank i en stekepanne i godt med olivenolje. Tilsett så risen og rør den til den blir gjennomsiktig. Et par minutter holder.

Riv muskattnøtt over risen. (Eller dryss over om du har ferdig pulver)

Tilsett 3 desiliter vann. Da tar du vann fra fisken, så blir det bra smak. La risen og løken koke i stekepanna i 15 minutter til risen er ferdig. Det blir best med basmatiris.

Rør inn fløte og smør. Ikke vær gjerrig på smøret. Tilsett karri.

Som regel er fisken ganske salt og karrien ganske sterk, så du vil ikke trenge salt og pepper.

Om du brukte hel fisk, renser du fisken. Ha i fiskebitene, vend de forsiktig inn i den nå knallgule risblandingen.

Server med kokt egg i båter. Pynt gjerne med fersk koriander.