Marinade til Kyllingvinger

Asiatisk Hoisin 海鮮 marinade

Marinaden holder til ca 1,3 kg kyllingvinger

  • 6 ss Hoisin saus
  • 3 ts honning
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 ts sesam olje
  • Salt/pepper

Mariner kyllingvingene i ca et døgn og stekes i 40 minutter på 200 grader(langpanne og bakepapri). Vend dem av og til. Etter 40 minutter guffer man opp ovnen og setter på grillen (hold døren litt oppe for å få ut litt fukt av ovnen). Vend dem litt av og til.

11160504_10205664243876646_365934668_n

Gleder meg til å teste denne marinaden på en ribbe  på  grill

“Hoisinsaus, også kalt spegrissaus er en tyktflytende mørk saus som benyttes i det kinesiske kjøkken, i utgangspunktet fra det kantonesiske kjøkken. Den har også spredt seg til Vietnam, der den blir brukt i utstrakt grad. Sausen er kraftig og søtlig. Den benyttes særlig til kjøttretter, og som dypp også til andre retter.Sausen er laget av gjærede røde soyabønner, sukker, hvetemel, hvitløk, edikk, Chilli, sesamolje, søtpotet og salt”

hoisin

 

 

Leave a Reply