PØLSEBRØD

Siden jeg ikke liker pølsebrød, syntes rett og slett de smaker boller, måtte hjemmelagde pølsebrød testes ut , med godt resultat.. Fra nå av blir det hjemmebakte 😀

ca 8 porsjoner

  • 6 12 dl hvetemel
  • 1 14 ss sukker
  • 34 ts salt
  • 12 pakke tørrgjær
  •  1 ss smeltet smør
  • 2 12 dl lunkent vann (juster underveis)
  • 1 stk egg
Sånn gjorde jeg det:

 

  • Ha alt det tørre i en bakebollen og bland det sammen.
  •  Ha i smør, vann og egg. Elt deigen godt i bakemaskinen på “middels” hastighet .. -> øk etterhvert
  • Hev deigen i ca 1 time under klede eller plastfolie
  •  Ha deigen på kjøkkenbenken og del dem i ca like store biter (ca 90 gram) og trill dem ut til jevne avlange “pølser”.
  •   Legg pølsebrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk med  klede. Etterheves i ca 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.

(pensle med melk og strø på sesamfrø rett før du setter dem i ovnen)

  •  Stek pølsebrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter.
  • Avkjøl et par minutter og dekk med plast( da blir de myke). La dem avkjøle seg helt før servering.

 

Bildet er hentet fra et superraskt søk på googel (hihi) : https://www.google.no/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fhorecanytt.no%2Fsites%2Fall%2Ffiles%2Fstyles%2Ffullwidth%2Fpublic%2FArkiv%2Fhorecanytt%2F2009%2FStabburet-Chef-ost-chilipoelse-nett.jpg%3Fitok%3DSNoyOQEs&imgrefurl=http%3A%2F%2Fhorecanytt.no%2Fnyheter-fra-stabburet-1&docid=UMmsQ7vwLiFoWM&tbnid=Zmh9L71c5ilBMM%3A&w=980&h=550&bih=477&biw=641&ved=0ahUKEwjVsOi6gLrNAhUBtBQKHbY4CtQQMwgdKAAwAA&iact=mrc&uact=8

Leave a Reply