Pølselapskaus

Denne typiske husmannskosten lages i mange varianter, her er en med pølse.

INGREDIENSER ( 4 porsjoner )

  • 2 stk kjøttpølse
  • 4 skiver bacon
  • 8 stk potet i terninger
  • 0,5 stk løk, grovhakket
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 2 skiver kålrot i terninger
  • 1 stk persillerot i små terninger
  • 10 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

FREMGANGSMÅTE

1. Vask, rens og del opp poteter og grønnsaker.
2. Kok opp vannet i en kjele og ha i potetene og grønnsakene.
3. Del baconskiver og pølse i små biter, og stek dem lett i stekepanna.
4. Når potetene og grønnsakene er nesten møre tilsettes pølse og bacon.
5. La alt trekke noen minutter til det er varmt.
6. Smak til med salt og pepper.