Tiramisu

Ingredienser

* ca. 2 dl sterk, sort kaffe, avkjølt
* 3 ss cognac
* 2 egg, skilt plomme og hvitte
* 3 ss sukker
* 250 g mascarpone (ost)
* 2 1/2 dl fløte, pisket til krem
* 16 store savoiardi-kjeks (lady fingers / fingerkjeks)
* 2 ts mørk kakao

Tilberedning

1. Bland kaffe og cognac i en skål( Skal være kaldt ). Pisk eggeplommer og sukker med elektrisk vispes i 3 min i en liten skål eller inntil det er lyst og tykt.
2. Tilsett mascarpono og pisk til det er godt blandet. Vend kremen (fløte) i med en metallskje
3. Pisk eggehvitte til blødt skum. Vend den hurtig inn i blandingen med en metallskje uten å slå luften ut av blandingen.
4. Så skal kjeksen legges i en stor dyp form. To lag, halvparten i hver. Dypp en og en kjeks raskt i kaffeblandingen og legg dem i formen. Hell over halvparten av kremblandingen. Strø på kakao
5. Gjenta prosessen med den andre halvparten av kjeksen og ha over resten av fløteblandingen. Jevn godt til slik at det blir en fin glatt topp.
6. Til slutt dekkes toppen med kakao/sjokolade (strøs over gjennom en liten sil).

Pynt med sitronmelisse, noen friske bringebær og evt litt melis.