Båtprosjekt oppdatering…

Har vært litt stille de siste ukene, men har jobbet med et par små prosjekter.  Det har vært akkurat litt for kaldt til at det er særlig hyggelig å være ute å jobbe, så har gjort stort sett inneting.

Gasskomfyr
Vi har hatt endel problemer med gasskomfyren som stod i båten, da spesielt det ene blusset. Dette har vært ustabilt og slukket omtrent hvert 5 sekund, noe som har gjort blusset ganske ubrukelig. Ovnen er nok endel år gammel, og er stedvis relativt rustet. Jeg har hatt en agent liggende på finn en stund, og en dag dukket det opp en gasskomfyr hvor målene var helt identiske med den vi har.  Den ble kjøpt for en billig penge, og tatt med hjem og plukket helt fra hverandre for rengjøring. Den var full av mugg, stekefett, og annen dritt, men etter endel timer med vask og puss så den nesten ny ut etterpå. Håntaket til ovnsdøren var bøyd på den nye ovnen, så her rappet jeg deler fra den gamle, og til stor forundring passet skruehullene 100%.

Slingrefestene i båten passet også helt perfekt, så nå har båten fått seg ny ovn, til en svært billig penge.

received_10153298872486157
Hilleren Gasskomfyr Verksted
Gammel ovn
Gammel ovn
Ny ovn ferdig satt sammen igjen
Ny ovn ferdig satt sammen igjen
Ny ovn montert i båten
Ny ovn montert i båten

 

Ny luke
Måtte ha en pause fra lakkingen, ble rett og slett lei, men har nå tatt opp igjen jobben med luken. Den trenger et par strøk til med Ravilakk så er den ferdig, egen luke-oppdatering kommer.

Nytt dekk
Planen med å byttte ut alle antiskli platene på dekk går sakte men sikkert fremover. Denne jobben må være ferdig innen midten av juni, da båten skal seiles sørover. Begynner faktisk å bli litt stresset på tid, men tror nok 6-7 uker er mer enn nok tid til å fullføre.

Den første platen jeg tok av var sannsynligvis limt med sikaflex eller liknende stoff, det var litt mykt og klebrig, og maskinen tok det enkelt av. Har nå fjernet et par plater til, og her er det limt med epoxy, så det var merkbart vanskeligere å fjerne. Trikset ser ut til å være at man fjerner platen med multiverktøy, og deretter går på med 40 papir og pussemaskin for å få bort limet. Helgen er nå satt av til å få av så mye som mulig, så det blir spennende å se hvor langt vi kommer. 11 plater er i bestilling hos mmc.dk, og vil forhåpentligvis være her i neste uke. Da kan vi begynne å kutte til platene, for så å lime dem på. Tenker å gjøre det like vanskelig for nestemann å fjerne, så de blir limt med epoxy, tilsatt glasskuler for høyere viskositet og bond mellom flatene.

Ny plate akter
Ny plate akter
Nye plater akter
Nye plater akter

 

Rigg
Da jeg gikk over riggen forleden merket jeg at det ene staget har en kordell som er røket, så denne må byttes. Det er det nederste staget på masta, og planen er å bytte på begge sider når man først bytter, så det blir likt. De andre stagene ser helt fine ut, så bytter bare 2 i år, også får jeg evt vurdere som de andre skal byttes til neste år.

Tauverk og blokker
Ifjor ble det byttet ut endel fall, men bortsett fra det så er tauverket i god stand. Eneste som står på planen å bytte i år er skjøtet til lensetaklene. Dette begynner å bli ganske slitt enkelte steder. Det hadde sikkert holdt en sesong til, men de ser litt “harry” ut. Så disse skal byttes. I tillegg har jeg kjøpt inn nye blokker til alle installasjoner som er i daglig bruk, som fall, skjøter osv. Disse må monteres iløpet av helgen, når storseilet blir satt på.

 

Leave a Reply