Fjerning av 30 år gammelt Treadmaster dekk

Det har den siste uken har vært tørt og fint, så idag var det på tide å forsøke seg på en av de små platene på dekket. Jeg dro ned i båten å laget en mal av den eksisterende platen som lå der ved hjelp av gulvbeskyttelsespapir som typisk brukes når man maler.1455453345842

Da malen var laget, så ble den nye platen kuttet ut ved hjelp av stanley kniv. Platene er overraskende lette å kutte i, og bød ikke på noen utfordringer.

Da jeg hadde forsikret meg om at den nye platen overlappet den gamle, tok jeg frem multiverktøyet ( Bosch PMF 190 ), og startet fjerning av den gamle platen.

Fjerningen var det jeg var mest skeptisk til, etter å ha lest diverse blogg-poster på nett om hvordan enkelte hadde brukt uker på jobben. De hadde riktignok brukt hammer og huggjern, og jeg følte meg relativt sikker på at Bosch’en ville gjøre jobben enklere.

Det tok 3-4 minutter å fjerne platen, pluss litt pussing etterpå. Med andre ord, gikk det over alt forventning. Kniven på Bosch’en kuttet fint igjennom limet, uten å lage sår og skader i underlaget.

Den nye platen ble lagt over for å se at den dekket hele området hvor den tidligere platen hadde ligger, og synes det ser veldig bra ut.

Planen videre er å lage maler av resten av platene, og på bakgrunn av det regne ut hvor mye jeg trenger å bestille. Jeg anslår at jeg trenger mellom 9 og 12 plater ( med 12 så har man så det monner ).

Siden det er rundt 0 grader, og alt for kaldt til å lime så får vi bruke den neste måneden på å få ferdig malene, og bestille opp det vi trenger for å bytte hele dekket. Når første sjans melder seg så er det ned å sette igang.

Fortsettelse følger….

Under er noen bilder av ny og gammel plate. Ja det er blodspor du ser på dekk. Klarte å slå hånden i festet til lensetaklene, og fikk et fint kutt i fingeren.

DSC_0585

DSC_0587

DSC_0589

 

Del 1 – Nytt dekk

One thought on “Fjerning av 30 år gammelt Treadmaster dekk”

Leave a Reply